Vraag een offerte aan

U vraagt een energielabel aan via de website. Wij nemen contact met u op om een afspraak voor inspectie in te plannen.

Wij plannen een afspraak in

Onze adviseur doet een inspectie van uw bedrijfspand. Dit duurt circa 1 uur.

Wij sturen u het label op

U ontvangt van ons het energielabel. Deze registreren we ook bij de RVO.

Waarom een energielabel?

Een energielabel is sinds 2015 verplicht bij verkoop of verhuur van het bedrijfspand. Zonder energielabel riskeert u een boete oplopend tot €20.000,-

Hoe werkt het aanvragen?

Boom werkt met vaste prijzen. De prijs voor een energielabel is afhankelijk van de grootte van uw pand. Selecteer eerst uw categorie en vul het aanvraagformulier in. We nemen dezelfde dag nog contact op om een afspraak voor opname in te plannen.

Welke panden zijn energielabel plichtig?

Kantoren, winkels, bedrijfspanden, utiliteitsgebouwen, horecagelegenheden,sportgebouwen, gezondheidscentra. Mocht u twijfelen, kunt u altijd even naar ons hoofdkantoor bellen. Uitzonderingen zijn; monumenten, magazijn, werkplaats en kerken. Is uw pand een combinatie van kantoor en bedrijfshal (opslag, werkplaats)? Dan hoeft u alleen voor het kantoor een energielabel aan te vragen.

Hoe lang duurt het voor dat ik een energielabel ontvang?

Binnen maximaal 14 dagen na aanvraag op onze website. Heeft u haast, laat het ons weten. Dan houden we hier rekening mee bij het inplannen van uw afspraak.

Hoe ontvang ik het energielabel?

U ontvangt het energielabel per mail. Dit is het officiële energielabel. Het energielabel is dan ook al geregistreerd bij de RVO.

Welke panden zijn niet energielabel plichting?

Vrijstaande panden die kleiner zijn dan 50 m2, monumenten, kerken, opslagruimte en werkplaatsen. In het geval van een combinatie van kantoor en opslag/werkplaats is alleen het kantoor labelplichtig.

Waarom Boom Energieadvies?

Wij zijn gespecialiseerd in energielabels, werken landelijk en leveren altijd binnen maximaal 14 dagen het energielabel.

Regelgeving energielabels

Wanneer een energielabel bedrijfspand?

Sinds januari 2015 is het energielabel bedrijfspand verplicht voor eigenaren van bedrijfspanden. Sinds 2017 wordt er door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) steeds meer gecontroleerd op het bezit van het energielabel. Een boete voor het niet hebben van een energielabel kan oplopen tot  €20.250,-. 

Het energielabel is verplicht voor bedrijfspanden met de volgende functie:

  • Winkels
  • Utiliteitsgebouwen
  • Sportgebouwen
  • Horeca
  • Kantoren
  • Bedrijfsunits
  • Gezondheidscentra
  • Overheidsgebouwen

Snelle service

Na uw aanvraag via de website, of per telefoon, zorgen we dat u binnen 14 dagen het energielabel in huis heeft. Is dit niet snel genoeg? Laat het ons weten, dan versnellen we de verwerking van uw energielabel.

BOOM energieadvies werkt landelijk, onze aanlever termijn van 14 dagen geldt voor heel Nederland.

Neem contact op voor spoed

Certificering

BOOM energieadvies is BRL 9500 gecertificeerd. Daarmee zijn we een door de RVO erkend adviesbedrijf. We worden jaarlijkst gecontroleerd op de kwaliteit van de door ons geregistreerde energielabels.

Onze adviseurs beschikken over alle vereiste diploma’s. Daarmee zijn het officiële EPA-U adviseurs.

 

Energielabel nodig voor uw bedrijfspand?

Vraag hier een offerte aan
  • * Belangrijk: gedeeltes als industrie, loods, werkplaats en opslagruimte zijn niet labelplichtig. Dit aantal m2 hoeft dus niet te worden vernoemd.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.